Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αγώνας με πλοία από... σοκολάτα!

 



Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού Odet, στο Quimper της δυτικής Γαλλίας, για να δουν επτά πλοία φτιαγμένα από σοκολάτα τα οποία αγωνίστηκαν στην πιο γλυκιά ρεγκάτα που έγινε ποτέ.

Ο Georges Larnicol έκανε πρωτοσέλιδα πέρυσι, όταν κατάφερε να πλεύσει σε ένα σκάφος από σοκολάτα βάρους 1,2 τόνων, στο λιμάνι του Concarneau. Τώρα ο 56χρονος μάστερ της σοκολάτας, ο οποίος κατέχει μια...

ντουζίνα καταστήματα σε όλη τη δυτική Γαλλία, έχει πάρει το πάθος του σε ένα εντελώς νέο επίπεδο δημιουργώντας επτά λειτουργικές βάρκες από σοκολάτα και φιγουράροντας τες στον κόσμο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όλα τα σκάφη ήταν φτιαγμένα από απούλητη λιωμένη σοκολάτα, δύο μέτρα σε μήκος και ζύγιζαν περίπου 450 κιλά, το κάθε ένα. Τα πλοία είχαν μόνο έναν ναύτη, ο οποίος έπρεπε να χρησιμοποιήσει κουπιά από σοκολάτα για να το κατευθύνει προς τη γραμμή του τερματισμού.



Οι βάρκες σοκολάτας ξεκίνησαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Quimper, και οι ναύτες έπρεπε να κάνουν όλη τη διαδρομή της περιφέρειας της πόλης και να επιστρέψουν πίσω στο σημείο εκκίνησης τους. Επτά από αυτούς ξεκίνησαν από τις όχθες του ποταμού, αλλά μόνο τέσσερις επέστρεψαν. Παρά το ότι βυθίστηκαν τρεις βάρκες, η ρεγκάτα με βάρκες από σοκολάτα αποδείχθηκε επιτυχία, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα γέλια και επευφημίες του πλήθους. Πολλοί υπέθεσαν ότι ήταν όλα ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο μάρκετινγκ για την αλυσίδα καταστημάτων σοκολάτας Larnicol, αλλά ο βετεράνος μαιτρ της σοκολάτας είπε ότι αυτός και η ομάδα του τα έκαναν όλα για διασκέδαση.



Μετά τον αγώνα, ο Georges Larnicol ανανέωσε την υπόσχεση του για τη δημιουργία ενός μήκους 12 μέτρων γιοτ από σοκολάτα και ζάχαρη, εγκαίρως για το Brest Maritime Festival, τον Ιούλιο του 2012.

http://www.koulo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: