Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Σας παρουσιάζω τον απολογισμό του έργου των χειρότερων συνδικαλιστών που πέρασαν ποτέ από τον κλάδο των περιπτερούχων.
1. Παρέλαβαν ένα σωματείο στο οποίο ήταν ενεργά μέλη με σκοπό να διώξουν τον παλιό πρόεδρο ( Λάμπρης ) και αντί να επωφεληθούν από την πείρα του και από τα λάθη του ,προσπάθησαν όλα αυτά να τα καρπωθούν αυτοί.

2. Έφτιάξαν ένα κλαδικό περιοδικό (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΣ) με σκοπό μόνο την αυτοπροβολή,την λασπολογία και την παραπληροφόρηση όλων των συναδέλφων του κλάδου μας.
Φυσικά είχαν και την ευχέρεια λόγω της φύσης του περιοδικού να εκμεταλλευτούν εμπορικά κέρδη πέραν όλων των διαφημίσεων ,και από διαφημίσεις καπνικών προΐόντων ,καθώς και από ¨χορηγίες¨.

3. Εκπροσωπούσαν τον κλάδο σε : καπνοβιομηχανίες, εταιρίες ζαχαρωδών, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, πρατηριούχους,σε Υπουργεία και στην Βουλή, με σκοπό να επωφεληθούν αυτοί,και όχι ο κλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καμία συνάντηση δεν ήταν πετυχημένη προς όφελος του κλάδου.

4.Όλες τους οι κινήσεις και ο τρόπος που κινήθηκαν δεν αντιπροσώπευε τον κλάδο μας ,αφού ποτέ δεν είχαν ενημερώσει για τίποτα και όλα τα φτιάχνανε εν κρυπτώ.
Φυσικά πάντα με εντολές ανθρώπων που έχουν συμφέροντα από εμάς.

5.Εκμεταλλεύτηκαν και παρέσυραν διάφορα σωματεία της χώρας που είχαν άγνοια από  συνδικαλιστικά ζητήματα. Σκόρπισαν την διχόνοια σε όλα τα σωματεία της χώρας κάνοντας κλίκες και ¨μαΐμού ομοσπονδία¨ και σαμποτάρισαν απεργίες.
 
6.Από τις  αρχές του 2009 με μια "λαθανσμένη" απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι περιπτερούχοι ζουν στα όρια τις φτώχειας. Κάποιοι έκλεισαν τα περιπτερα τους γιατί καταστράφηκαν,κάποιοι αρρώστησαν από την στεναχώρια τους, και πρόσφατα ένας συνάδελφος αυτοκτόνησε μη αντέχοντας τα χρέη. Οι νεκροθάφτες εκπροσωπούσαν τα θύματα (περιπτερούχους) ,σαν να πρόκεΙται για ένα κοπάδι πρόβατα που οδηγείται σε σφαγή.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν κύριοι, κυρίες χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες.

                                                                                             Με εκτίμηση

                                                                               Μεσοχωρίτης Ιωάννης